Loading...

Soarecele de biblioteca la mall

Am pornit la cautat de rochie-de-mers-la-nunta fara nici o tragere de inima. Stiam ca, la silueta mea 4XL (5XL?) nu ma pot astepta decat la rochii batranicioase, cu dantelute si perle de plastic, din materiale stralucitoare, in care arat ca ambalata in folie stretch, neaparat cu vreo 10-15 ani mai batrana. Ca sa evit din capul locului astfel de catastrofe, am intrat in primul magazin cerand ceva midi, nu negru, nu lucios, nu transpiracios, fara paiete. Si-am primit ceva verde – frumos!, care-acopera-tot, cu un croi sui, promitator. Am iesit din cabina de proba cu un zambet pe care nu mi-l puteam abtine si vanzatoarei ii sclipeau deja in ochi marunteii comisionului. Asta pana cand i-am spus ca, daca eram negresa, as fi fost excelent imbracata pentru o cantareata de gospell. 

Si-am plecat spre magazine mai prietenoase cu psihicul meu. Ata spre librarie, la cumparat de carti pentru steluta. Si m-am infipt la cateva titluri care mi s-au parut irezistibile si care, impreuna, au costat aproape cat bugetul maxim pe care mi-l alocasem mental pentru rochie. Am dat banii fara sa clipesc, stiind ca imaginile si cuvintele din carti vor avea parte de mai mult de-o singura purtare.

Si-am luat asa:

De unde vin puii de animale? (Dar bebelusii?)

recenzie carte: De unde vin puii de animale?

recenzie carte: De unde vin puii de animale?

O carte cu un text simplu, cald, firesc (‘puii ies pe la coada’), numai buna de scandalizat bunicii – ‘ii strici copilaria!’. Deci, de trimis la bunici!

Cat de sus este cerul?

recenzie carte: Cat de sus este cerul?
recenzie carte: Cat de sus este cerul?
 Pinguinul plin de intrebari are curiozitati (si) despre cer. Face o calatorie scurta pana in spatiu, apoi se intoarce sa-i povesteasca si surioarei lui (iesita din ou in prima carte) despre lumea cea mare. De tinut acasa, neinteresanta pentru bunici.

Gradinarul noptii

recenzie carte: Gradinarul noptii

recenzie carte: Gradinarul noptii
recenzie carte: Gradinarul noptii
recenzie carte: Gradinarul noptii

Superb ilustrata, cu un mesaj atat de subtil si neostentativ, incat inca nu mi-e clar ce-a inteles Mara din ea. Dar e singura la care-a cerut bis, chiar daca nu-i un text cu umor de situatie, asa cum prefera ea. Abia astept sa aprofundam!

Bondarel invata sa zboare

recenzie carte: Bondarel invata sa zboare
recenzie carte: Bondarel invata sa zboare
recenzie carte: Bondarel invata sa zboare

O poveste simpatica despre dorinta de anonimat a cuiva unic in felul lui. Ilustrata de preferata mea, Joelle Tourlonais, cea pe care am descoperit-o in Elefantastic, Elefantastic in Africa si Prima Monstrulina.

Lindbergh – povestea unui soricel zburator

recenzie carte: Lindbergh - povestea unui soricel zburator
recenzie carte: Lindbergh - povestea unui soricel zburator

Inca nerasfoita, luata pe nerasuflate doar in baza recomandarii venite din partea Alexandrei Dana Ilies.

N-am luat si lecturi de adult, pentru ca m-au imbatat suficient mirosul si greutatea linistitoare a cartilor cartonate pe care le-am ales pentru steluta, in egala masura ca si pentru mine. Am iesit din librarie cu spatele drept, cu capul sus, cu un zambet plin de mandrie si incredere in sine, asa cum n-au fost si nu vor fi veci in stare sa ma faca sa ma simt tocurile si rochia eleganta. Am plecat de-acolo simtind ca am facut FIX ceea ce trebuie.

Si totusi, eu cu ce ma imbrac la nunta? Am verificat, oamenii-s ortodocsi, n-au chef de gospell…

Facebook Comments

Comments

comments

You might also like

No Comments

Leave a Reply