Loading...

Cordonul ombilical se taie cu lingurita

Diversificarea bebelusului

Draga mea steluta,

Sfarsitul inocentei incepe cu un morcov fiert. Sau cu un dovlecel aburit. Ori un mar dat pe razatoarea de sticla.

Mai avem doar putin timp pana cand vom incepe sa ne plimbam la pas pe nesfarsitele bulevarde din metropola gusturilor. Are sa te fure lumina, culoarea, forfota de mirosuri si arome, are sa mi te ia de langa mine aglomeratia frematanda a texturilor si-a combinatiilor de mirodenii. E prima taietura, dar simt pana la os ca asta va fi primul tau pas in lumea oamenilor mari si inceputul calatoriei tale in lume, tot mai departe de mine.

Stiu ca e un cuvant mare – si nici nu l-as rosti de-ar fi sa povestim, pentru ca vorbele mari au nevoie de acustica speciala a gandurilor citite – dar faptul ca n-ai sa te mai mai incredintezi doar laptelui e o desacralizare. E ca si cum ai dezbraca molcom magica mantia alba care te-a protejat pana acum de foame si de sete, care te-a invaluit cu caldura si dragoste, care ti-a hranit nu numai trupul, ci si spiritul dornic de cunoastere si deschidere spre lume.

N-as fi crezut-o inainte sa ma ai, dar am ajuns sa ma indragostesc pana peste urechi de tine ghemuita la pieptul meu, sorbind laptele cu o pofta sonora, de parca te-ai adapa din apa vie din poveste. Imi doresc fierbinte ca el sa-ti fi dus in fiecare celula certitudinea ca te iubesc dincolo de cuvinte si sa-ti garanteze ca dragostea exista si e palpabila. Si-ti doresc s-o simti din nou, cu usor alta aroma, cand ai sa-ti tii si tu puiul la piept.

Morcovul are sa ne scoata din casa pana la gradina din coltul strazii, unde-am sa-ti arat straturile de salata, dovlecel si spanac. Merele, ciresele si caisele au sa te cheme in casele vecinilor nostri, in dupa-amiezele ploioase. Nuca, stafidele si macul te vor purta pe la bunici, la colinzi rasplatite cu cozonaci. Cafeaua te va ademeni in oras cu prietenele, sa-ti incepi cautarea perechii. Scortisoara si ghimbirul te pot invita sa le gusti la ele acasa, peste mari si tari.

Fiecare gust nou te va purta prin lume tot mai departe. Indiferent cand si de unde te vei intoarce pe la mine, sa stii ca sangele alb care a circulat intre noi a sapat o tainica a cincea camera a inimii mele, care va fi pentru totdeauna plina cu dragoste pentru tine.

Facebook Comments

Comments

comments

You might also like

No Comments

Leave a Reply