Loading...

Si, cum e sa fii gravida?

Cum te simti cand esti gravida

E cam asa: ia un pepene galben de maxim 2 kg, leaga-ti-l de mijloc cu o esarfa, pozitionat ca un fel de buric hipertrofiat, crescut sub buricul tau de toate zilele, strange bine esarfa, si incearca sa te apleci. Si sa te insiretezi pe indelete la ambele picioare. Da, e voie sa improvizezi: ingenunchezi pe rand, desfaci picioarele, vezi tu, te descurci. Cum adica nu poti s-o faci fara schemele astea dizgratioase ?!

Cu acelasi pepenas adorabil imediat sub abdomen, incearca sa alergi usor. Daca mai poti inca sa respiri dupa ce ai strans esarfa, inseamna ca se mai poate misca putintel. Suficient cat sa fie cu o jumatate de secunda in urma miscarii tale si sa te loveasca inertial in toate organele limitrofe. Nu-i asa ca senzatia aceea de balon plin cu apa, care e usor desincronizat fata de tine, e cuceritoare?

Da, bebe se misca pe dinauntru. Ceea ce e absolut senzational – semn ca e activ, ca isi exerseaza reflexele, ca i se formeaza diafragma, ca… Prima data cand te ciocaneste pe dinauntru, ca un pui dintr-un ou, e o senzatie extraordinara: iti confirma chiar el ca e adevarat, viu. Dupa aceea, nu mai e asa interesant. Pentru tine. Se pare ca pentru bebe devine tot mai interesant sa ia interiorul tau drept saltea de rebound si sa-ti salte ritmic, in acelasi loc, cam cat tine o sesiune sanatoasa de antrenament cardio. Dac-ai fi clopot, ai rasuna suficient de mult incat sa convingi omenirea ca a venit clipa Judecatii. Mi s-a zis ca, mai incolo, ajungi sa empatizezi cu cuva masinii de spalat: se-ntoarce mica vietate pe dinauntru de zici ca se-antreneaza sa devina pilot de supersonice.

Si mai e asa: tu pui mana pe burta sa-ti mangai copilul. Altii te vad mangaindu-ti burta. Cum sa le explici ca nu esti intr-o stranie si fulgeratoare poveste de dragoste cu stratul adipos pe care l-ai da pe mana liposuctiei la prima sedinta gratuita?

Facebook Comments

Comments

comments

You might also like

No Comments

Leave a Reply