Loading...

Pinocchio, pierdut Gepetto

Eu, Pinocchio. Tu, Gepetto. Eu – Pinocchio. Tu… Gepetto. Asa. Ca sa stim clar cine, ce si cum.

Traiesc niste eternintati infioratoare. Cand dorul de tine ma strabate muscator si pot sa jur ca nu mai am sange in mine. A fost scurs rapid si inlocuit cu nisip, nici macar marunt, nisip fierbinte care ma zgarie groaznic pe dinauntru si e pompat infernal de un mecanism care pretinde ca-i inima, dar n-are pic de suflet. Si-atunci raman fara suflare, zdrelita pe interior. N-am cum sa scap, n-am cum sa fac sa treaca. N-am cum sa nu simt. Mi-e dor si doare. Mda. Ca-n Taxi. Doar ca o cursa din asta e cu mult mai scumpa.

Cand trece… brusc, intotdeauna fara vreun avertisment prealabil… sunt ca un Pinocchio scuipat de mare pe tarm. Imi tuie urechile de atata liniste. Si toata povestea care ma tinea in picioare de atata incordare se duce. Sforile sunt taiate. Si, ia ghici… Exact – cad. Freedom is just another word for ‘nothing left to lose’. Atat de a naibii de adevarat. Nicicum nu e bine. Nu-mi gasesc pozitia. Nu pot trai with or without you. Partea frumoasa e ca ma incapatanez sa nu pot. Sa vreau. Sa fiu inamicul meu numarul unu. Vreau sforile inapoi. Mainile si picioarele legate. Strans. Ca-ntr-un numar de sex nebun, masochist.

Papusa dezaxata pierdut maestru papusar. Figurina descentrata, vreau inapoi in bratele ventrilocului. Jucarie necomerciala cer sa-mi fie tras resortul. Gepetto, vino inapoi cu cheia aia.

Sunt Omul de Tinichea cu inima prefacuta intr-o pietricica extrem de colturoasa. Cazuta prin burlanele picioarelor metalice si extrem de zornaitoare. Fiecare pas – clopotel de desconspirare. Fiecare pas – un maraton cu o piatra incomoda in pantof. Vreau sa fiu Dorothy. Vreau sa nu am nevoie de papucii fermecati. Vreau sa fii tornada mea.

Tot ceea ce vreau poate fi si va fi folosit impotriva mea. Pentru ca ma las dusa cu vorba de inima. Si o urmez. Presupun ca la pierzanie, dupa cum se arata. Stiu ca nu-mi apartine, dar o s-o spun, totusi; cred cu tarie in asta si stiu ca e suficient ca sa-mi fie acceptata asimilarea. Asadar… „I’ll follow my heart. E cel mai bun GPS”

Facebook Comments

Comments

comments

You might also like

No Comments

Leave a Reply