Loading...

De ce aleg sa promovez afacerile de familie

Dupa ce am fost si angajat, si angajator m-am hotarat: jobul ideal pentru mine este acela de mama cu pasiuni. Insa pentru asta ar fi trebuit sa ma marit din interes si e un pic cam tarziu acum. Pentru ca nu pot conta la nesfarsit pe laptele matern si va trebui sa pot pune si eu o felie de paine pe masa copilului meu, incerc sa-mi gasesc un nou drum profesional.

Am lucrat cu si pentru companii destul de mari. Am ajuns la struguri – sunt acri pentru gustul meu. Asa ca aleg sa fiu om de nadejde pe copywriting si marketing pentru micile afaceri de familie din mai multe motive, toate egal importante pentru mine.

Prefer sa lucrez cu oameni, nu cu functii. Intotdeauna organigrama mi s-a parut pretext de orgolii interdepartamentale si de management al brandului personal inaintea brandului de afaceri. Vreau sa vorbesc cu omul direct interesat de proiectul pe care l-a pus pe picioare si pe care vrea sa-l facem impreuna sa mearga; vreau sa vorbim deschis, fara strategii de subsol si fara a ne baricada in spatele unui vocabular de business care izoleaza mai mult decat aduce impreuna. Vreau sa ajung nu numai la mintea decidentului, ci si la inima lui. Si asta se poate intampla cu precadere in afacerile in care se pune mult suflet.

Prefer sa creez pentru proiecte, nu pentru afaceri. Stiu din experienta personala ca afacerile de familie sunt construite nu pe un plan de afaceri, ci pe unul de viata. Oamenii o apuca pe drumul micului antreprenoriat pentru ca isi gasesc in el vocatia, pentru ca incearca sa-si indeplineasca un vis, pentru ca sunt mai productivi cand traiesc in acord cu ceea ce sunt ei pe dinauntru, pentru ca e un crez personal inainte de a fi o sursa de venit. Micii investitori aduc cu ei in business un capital generos de creativitate si de pasiune tangibila, reala, care e greu de gasit intr-o companie in care apar mai multe niveluri ierarhice de angajati. Vreau sa lucrez cu oameni a caror credinta in ceea ce fac e molipsitoare.

Incerc sa sustin micul antreprenoriat pentru ca vreau sa avem cu totii viata de familie. Adica ceva mult mai profund si mai valoros decat frivolitatea care pare la prima vedere, mai ales prin ochii de corporatist. Micile proiecte de familie inseamna orar de munca flexibil, inseamna o puternica motivare intrinseca, inseamna o prezenta mult mai activa in formarea copiilor si evident mai multa energie ramasa pentru viata de dupa program. Micile afaceri genereaza cel mai important castig – mai mult timp de petrecut cu mintea, trupul si sufletul impreuna cu cei pentru care contam pe viata.

Sunt perfect constienta ca drumul pe care il aleg e departe de a fi calea cea mai scurta si sigura spre capatuire. Cred, insa, ca e singura cale spre implinire.

Facebook Comments

Comments

comments

You might also like

No Comments

Leave a Reply