Loading...

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

pentru unii muma pentru altii ciuma

Sătulă să aştepte cavaleri rătăciţi în universul ei paralel, Dana Babana s-a dezbrăcat de turnul de fildeş în care domnea şi-a pornit să-şi caute un om. A dat peste purtători de armuri care i-au lăsat inima acolo unde-i stăteau picioarele, iar speranţele – mult sub colbul de sub tălpi. Când a găsit, în cele din urmă, un soldat bogat în bun-simţ, l-a cerut de bărbat. Iar el a cerut-o de mama copilului lor. Fază la care curajul Danei Babana s-a scurs pe apa sâmbetei. Şi nu s-a mai întors decât atunci când i s-a rupt apa.

Uneori, bagheta magică rămâne fără baterie. Curajul greu recuperat în chinurile facerii şi-a luat bagajele şi s-a dus învârtindu-se, abandonând orice aspiraţie eroică în faţa mogâldeţei adormite în scoica de pe masa din sufagerie, în primele minute după ieşirea din maternitate. Dana Babana ar fi fugit şi ea de-acasă, atâta doar că nu încăpea pe uşă din cauza unor sâni prea mari şi împietriţi de lapte. Şi-a înrolat soldatul în lupta părinţelii şi s-a întors spre balaurul cu şapte capete şi zâmbet de bebeluş care avea s-o preschimbe, fără să ştie, din broască râioasă în cel mai frumos suflet din lume.

Şi tot fără să ştie, ca-n orice basm care se respectă, a luptat cel mai abitir cu ea însăşi. Credea că bebeluşii sug puţintel şi-apoi adorm buştean, uitând de ţiţi. A nimerit fix modelul de bebe care crede cu tărie că s-a născut pentru a fi pierce pentru sân. Zbang, realitatea a trântit-o de-a îngropat-o până la genunchi în aşteptări nerealiste. Credea că bebeluşii dorm serafic în pătuţuri meşterite de virtuozi ai lemnului bio şi-al lacurilor prietenoase cu copiii. Şi fetiţa ei refuza cu tărie să accepte că Dana Babana e mama ei, nu sora ei siameză. Pooooc, perseverenţa grămăjoarei de carne o înfunda până la brâu în disperare şi neputinţă. Până când împotrivirea s-a rupt. Iar Dana Babana a renunţat la ce credea despre sine pentru a primi împărăţia adevăratului eu.

Vraja asta a făcut-o pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Singura care n-a crâcnit la metamorfoză a fost steluţa. Ea era fericită la sân, în braţe, în patul fost conjugal, în capul listei de priorităţi. Mai toată lumea rămasă prin preajmă a dezvoltat ticul de a da ochii peste cap de la prea multă alăptare, prea mult purtat, prea multă introspecţie, prea multă revoluţie în creşterea şi educarea copiilor. Prea puţine dovezi. Soldatul ei a rămas singurul pe baricade, închizând ochii şi urmând-o orbeşte de fiecare dată, fascinat de sirena cu sâni goi şi fără coadă de peşte cu care-şi împărţea apartamentul.

A fost odată ca niciodată o Dana Babana care, ajunsă mamă, s-a trezit că cel mai mult are de lucru la a se creşte pe sine. Şi care este acum ceea ce trebuia dintotdeauna să fie.

Leapşă de umor şi haz de necaz #mamadebasm iniţiată de Cătălina Covaliu de la mamainprezent.ro şi tratată în stilurile profund personale şi de Anca Munteanu – e-minu.ro, Alina Sas – mamaimperfecta.ro şi Flavia Hirişcău – noidoisibebe.ro

Fotocredit: Pixabay

Facebook Comments

Comments

comments

You might also like

No Comments

Leave a Reply