Loading...

Dadman – Supereroul cu sort de bucatarie

Cumva, într-un mod misterios, toţi bărbaţii care nu ştiu de unde să-şi ia o furculiţă din propria casă sunt nişte grataragii de elită. Dacă eşti şi tu unul şi tocmai ce-ai devenit tată, să ştii că-i păcat să aştepţi ca puştiul tău să împlinească 16 ani pentru a-i servi prima masă pregătită de tine. Cum de ce până la 16 ani? Păi cine-a mai pomenit mici fără bere ?!?… Ca să nu mai zic că, de eşti tată de fată şi-ai nimerit modelul care se jenează să râgâie cu damf de hamei, adio amintiri culinare ştanţate cu frigăruile!

Nu că n-ar avea farmec cefele sfârâind pe grătar şi micii fierţi în bere, pe disc. Ce-i al tău e pus deoparte! Dar poţi face mai multe pentru a împărţi mesele cu bebeluşul tău încă de pe când este alăptat, fără ca asta să-nsemne că iei laptele de la gura copilului. În mod total nespectaculos, secretul amprentei masculine în preferinţele alimentare ale copilului tău stă în câteva obiceiuri care pot face viaţa tuturor din familie mai săţioasă.

„Sunt tatăl unui bebeluş de 2 luni. Ce treabă am eu cu hrănirea lui?”

La 2 luni ale odorului ţi se pare prea devreme să faci ceva, ca şi cum ai aşterne în august faţa de masă pentru cina festivă din seara de Crăciun. Dar, dacă familia ta respectă recomandarea OMS de a hrăni bebeluşul exclusiv cu lapte până la 6 luni, poţi să te pregăteşti pentru prima masă solidă a copilului tău astfel:

  1. Informează-te despre alăptare şi beneficiile ei – studiile aprofundate efectuate de mamele care se sfătuiesc între ele spre exasperarea maximă a unora dintre taţi demonstrează fără putinţă de tăgadă că sprijinul partenerului este esenţial în reuşita alăptării. Citeşte despre cantităţile de lapte necesare nou-născutului, pentru a fi tu mintea limpede care o încurajează pe mamă a doua zi după naştere, când i se pare ca puiul plânge de foame. Înţelege de ce laptele matern, cu doza lui perfect echilibrată şi 100% personalizată de anticorpi, este hrană vie, spre deosebire de laptele praf.
  2. Ajută la hrănirea bebeluşului alimentat cu lapte praf – dacă bebele era alăptat, aveai scuza că sânii-s pe jumătatea feminină a familiei şi puteai dormi liniştit noaptea. Dar când bebe e hrănit cu lapte praf, poţi să faci şi tu tot ceea ce face mama. Aşa că hopa sus din pat şi sterilizează, pregăteşte biberoane şi ţine-ţi puiul în braţe în timp ce-l hrăneşti. Oxitocina, hormonul fericirii, nu-i rezervat doar familiilor cu bebeluşi alăptaţi, e pentru toţi părinţii care îşi mângăie şi-şi ţin copiii la piept.
  3. Participă la un curs de diversificare sau autodiversificare – îţi promit solemn că nu-i un cerc de lectură din cartea de bucate pentru bebeluşi. Poţi să afli multe despre nevoile nutriţionale ale copilului, despre alimentaţia copiilor cu diverse alergii alimentare, despre necesitatea respectarii senzaţiei de foame şi de saţietate a copiilor. Şi vei înţelege mai bine care e rolul ingredientelor care par să confunde casa voastră cu sediul ONU, venind din coşul ţăranului şi din toate cele patru colţuri ale lumii ca să-ţi schimbe şi ţie obiceiurile alimentare.
  4. Fă un curs de prim ajutor – nu, îmbucăturile blocate în gâtul drăgălăşeniei tale nu se excavează cu degetul, în ciuda faptului că instinctul de părinte panicat îţi ordonă să plonjezi până la brâu în gura copilului. Ştiindu-te pregătit să intervii corect, vei dobândi şi calmul necesar pentru a-l lăsa pe micuţul tău să înveţe să se descurce singur cu mestecatul şi înghiţitul bunătăţilor, în vreme ce tu îi filmezi relaxat moacele adorabile pe care le face în timpul procesului.
  5. Mergi la Modern Dad’s Challanges – Alimentaţia copilului pe etape de vârstă – conceptul de eveniment e deja la a 4-a ediţie, deci este deja validat de pionerii care şi-au luat inima în dinţi şi-au riscat să fie văzuţi în public la chestii legate de părinţeală.

Modern Dad’s Challanges – Alimentaţia copilului pe etape de vârstă

Alimentatia copilului pe etape de varsta

Îţi trebuie curaj să îmbraci şorţul de bucătărie! Pe 10 octombrie 2017, de la ora 18:30, la Hotel International din Bucureşti te vor ajuta să-ţi aduni îndrăzneala: Florina Badea, Health Coach&Health Blogger şi Ambasador Food Revolution by Jamie Oliver; dr. Lygia Alexandrescu, Doctor Nutritionist si un medic pediatru.

Vei afla tot ce trebuie să ştii despre ce poţi face pentru masa familiei încă de când ştrumful familiei nu-şi poate mânca nici pumnul, despre the do’s & dont’s in diversificare sau autodiversificare şi poţi participa la un atelier practic în care înveţi să prepari prima ta reţetă pentru bebeluşul tău.

Vezi aici detalii despre programul evenimentului şi formularul de înscrieri!

Îţi trebuie curaj să afirmi că poţi deosebi chia de seminţele de mac. Îţi trebuie cutezanţă să abureşti doar cât trebuie un cartof dulce. Îţi trebuie puteri de semizeu să te aşezi la masă cu bebeluşul tău şi să stai acolo cu el de la primul piure de legume şi până-n adolescenţa în care va vrea să ciocnească pentru victorii cu eroul copilăriei lui. Aşa că fii tu Dadman, super-eroul în sorţ de bucătărie!

 

Facebook Comments

Comments

comments

You might also like

No Comments

Leave a Reply